SLIMMER in de Merenwijk

GLI

Sinds september 2023 is Fysiotherapiepraktijk Zwanenzijde samen met leefstijlcoach Willemijn van Gastel (Van Gastel leefstijl), de Gecombineerde Leeftstijl Interventie, kortweg de GLI, gestart. Met dit project willen wij gemotiveerde mensen helpen hun leefstijl op een gezonde manier te veranderen.

Wij maken hierbij gebruik van het SLIMMER programma. De methode is een combinatie van aandacht voor voeding, beweging en gedragsverandering. Ook thema’s als slaap, ontspanning en stressmanagement komen aan de orde.

SLIMMER

Slimmer in de Merenwijk is een Leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht. Dit sportieve programma wordt aangeboden in samenwerking met Van Gastel leefstijl, waarbij onze praktijk het beweeggedeelte verzorgt.

Wie kan meedoen?

Heb jij interesse, of heb jij je al opgegeven voor het programma Slimmer in de Merenwijk? Dan hebben we hieronder voor jou de praktische informatie op een rijtje gezet.

SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes, hart- en vaatziekten of met obesitas (BMI 30-40).

SLIMMER is voor jou een goede keuze als je gemotiveerd bent om gezonder te eten en meer te bewegen. Lang niet altijd is dat zo gemakkelijk. En daarom helpen we jou daarbij met dit programma.

Aanmelden gaat als volgt

Meld je aan bij de huisartsenpraktijk. De huisarts stuurt naar Van Gastel leefstijl een verwijzing en zodra zij de verwijzing van de huisarts hebben ontvangen nemen ze met jou contact op.

Wat houdt meedoen in?

Het programma duurt twee jaar. Het eerste half jaar is best intensief, want je gaat wekelijks trainen onder begeleiding van de fysiotherapeuten en ongeveer elke maand heb je een gesprek met Van Gastel leefstijl. 

Na dit half jaar heb jij jouw eetgewoontes aangepast en je beweegt zo veel als voor jou mogelijk is.
Dat ritme wil je natuurlijk wel blijven vasthouden! Daarom heb je nog ongeveer 1x per kwartaal individueel contact met Van Gastel leefstijl. Ook is er elke week een telefonisch spreekuur.

Meer informatie kun je vinden op de site van Van Gastel leefstijl https://www.vangastelleefstijl.nl.

Het schema van de planning vind je hieronder