FysioSport

Wat is FysioSport?
FysioSport is de verzamelnaam voor verschillende bewegingsprogramma’s die uw gezondheid en fitheid verbeteren en/of op peil houden. FysioSport programma’s worden begeleid door deskundige FysioSport begeleiders uit ons team. FysioSport is uw waarborg voor kwaliteit en verantwoord bewegen.

FysioSport voor iedereen
In 2022 voldeed 44 procent van de volwassenen aan de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. De helft van alle volwassenen deed voldoende aan matig intensieve inspanningen, zoals fietsen, tuinieren of zwemmen. 78 procent deed voldoende bot- en spierversterkende oefeningen, zoals hardlopen of voetballen. Dit blijkt uit cijfers van de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor van het CBS, in samenwerking met het RIVM. https://www.rivm.nl/leefstijlmonitor/bewegen

Om te voldoen aan de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad moeten volwassenen elke week minimaal tweeënhalf uur aan activiteiten doen die tenminste matig intensief te noemen zijn, zoals fietsen of zwemmen, en dat verspreid over meerdere dagen in de week. Ook moeten ze minstens twee keer per week activiteiten doen die de botten en spieren versterken, zoals hardlopen. Inactiviteit vormt een groot gezondheidsprobleem in ons land. FysioSport helpt u aan de beweegrichtlijn te voldoen en gezondheidswinst te behalen.

Intake en fitheidstest
Voordat u met FysioSport begint, heeft u een intakegesprek met één van onze FysioSport begeleiders. Deze bespreekt met u, waarom u hebt gekozen voor deze vorm van training en wat u ermee wilt bereiken. Onze FysioSport begeleider beoordeelt eventuele lichamelijke klachten of blessures en neemt de Fitheidstest af. Deze test maakt duidelijk zichtbaar hoe het met uw fysieke fitheid gesteld is.

Trainingsprogramma
Op basis van uw fitheidsniveau bepaalt u samen met de FysioSport begeleider het trainingsprogramma. Dit bestaat uit afwisselende oefeningen, toegespitst op uw wensen. De oefeningen doet u al dan niet met behulp van apparaten, onder leiding van de FysioSport begeleider. De fitheidtest kunt u regelmatig laten herhalen om uw vorderingen te registreren.

Vergoeding
FysioSport is vrij toegankelijk voor iedereen, u heeft geen verwijzing van een arts nodig. Deelname is dan ook voor eigen rekening. Sommige (zorg)verzekeraars vergoeden de deelname aan FysioSport (gedeeltelijk) in een aanvullende verzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Lestijden en tarieven
Voor de lestijden en tarieven kunt u kijken bij het kopje lestijden en tarieven onder FysioSport op deze website.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor FysioSport, dan vragen wij u om eerst de Intake vragenlijst in te vullen.
Klik hier voor de Intake vragenlijst van FysioSport Zwanenzijde. Zodra we een ingevulde vragenlijst van u hebben ontvangen, zal het secretariaat contact met u opnemen voor het maken van een afspraak voor de intake.
U kunt deze vragenlijst online invullen en versturen, maar mocht dit niet lukken, dan mag u deze ook printen en meenemen bij uw eerste intake.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over FysioSport bij onze praktijk, dan kunt u altijd contact opnemen met ons secretariaat, Jolanda of Francis. Dit mag per mail info@fysiozwanenzijde.nl, maar kan ook telefonisch op 071-5215568.