Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij gebruikgemaakt wordt van naalden die in de spier gebracht worden. Het gaat hierbij niet om injecties. Dry needling kan helpen bij het oplossen van klachten veroorzaakt door triggerpoints. Triggerpoints zijn pijnlijke en verharde plekken in een spier.

Janet Travell paste als eerste dry needling toe met als doel klachten aan het bewegingsapparaat te verminderen. Travell toonde bij triggerpoints aan dat de stofwisseling gestoord is in spierweefsel. Destijds was Travell de arts van John F. Kennedy. Travell injecteerde de rug- en buikspieren van de president waardoor zijn klachten verholpen werden. Dit probeerde ze ook bij andere patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat en boekte hierbij hetzelfde resultaat. Travell noemde deze klachten myofascial triggerpoint pain. Later werd duidelijk dat niet de vloeistof die ingespoten werd de klachten verminderden, maar dat het contact tussen naald en spier de klachten deed verdwijnen.

Dry needling is een efficiënte manier om een triggerpoint op te heffen. Inmiddels is het internationaal een veelgebruikte techniek. afnemen.

Verschil dry needling en acupunctuur

  • Andere theoretische achtergrond
  • Naald gaat bij dry needling door tot in de spier, bij acupunctuur gaat de naald niet verder dan de huid.

Kijk voor meer informatie op www.dryneedlingleiden.nl

De fysiotherapeuten die hierin gespecialiseerd zijn, zijn Wilbert Nieuwenhuys, Jan Visser en Wilbert Heijn

 

Wij vragen u vriendelijk om in onze praktijk een mondmasker te dragen.

Als zorgverlener gaan wij ervan uit dat u inmiddels volledig gevaccineerd bent tegen corona. Mocht dit om wat voor reden (nog) niet het geval zijn, geef dit dan door aan uw behandelend fysiotherapeut en draag in dat geval tijdens de behandeling altijd een FFP2 masker. Dit is een ander masker dan het blauwe IIR mondmasker. Uw fysiotherapeut zal dit vervolgens ook doen. 

Mocht u geen mondmasker kunnen verdragen, dan ook graag overleg met uw fysiotherapeut. Dit geldt eveneens als u corona-gerelateerde klachten heeft. 

Wij vragen u dit om onze patiënten, collega's en andere bezoekers van de praktijk te beschermen.