FITKIDS

Fitkids is een speciaal fitness- en oefenproject voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Er wordt getraind onder professionele begeleiding van een (kinder) fysiotherapeut in een gewone praktijk- of oefenruimte waar ook sporters zonder beperking trainen. Een belangrijk doel van Fitkids is om de kinderen een nieuwe ‘life-style’ aan te meten waarbij veel bewegen vanzelfsprekend is en vooral ook heel plezierig. Fitkids is geen vervanging van Fysiotherapie. Het leert het kind dat het, ondanks zijn beperking of ziekte, gewoon mee kan doen aan activiteiten en sport.

Bij Fitkids kunnen ze ziekte en isolement doorbreken en onder professionele begeleiding trainen en bewegen in een stimulerende omgeving. Veel kinderen maken daarna de overstap naar een reguliere sportclub of vereniging.

De Fitkids formule is een groot succes. Duizenden kinderen trainen al in een van de vele Fitkids centra in Nederland, van Groningen tot Maastricht. Dankzij Fitkids kunnen ze weer meedoen en in beweging blijven.

Voor de regio Leiden wordt in onze praktijk Fitkids verzorgd door Jorine Fitié (kinderfysiotherapeut) en Amber La Lau (kinderfysiotherapeut in opleiding). De lessen worden gegeven op maandag-, woensdag- en donderdagmiddag. De  training op maandag en donderdag is in de sportzaal op onze locatie Merendonk 174. De training op woensdag wordt gegeven in de gymzaal aan het Valkenpad.

Voor verdere informatie kunt u ons altijd bellen of mailen. Op www.fitkids.nl vindt u meer informatie over Fitkids.

Onderstaande promofilm voor Fitkids is in onze praktijk opgenomen.