Fitkids

FITKIDS is een speciaal fitness- en oefenproject voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Er wordt getraind onder professionele begeleiding van een (kinder) fysiotherapeut in een gewone praktijk- of oefenruimte waar ook sporters zonder beperking trainen. Een belangrijk doel van FITKIDS is om de kinderen een nieuwe ‘life-style’ aan te meten waarbij veel bewegen vanzelfsprekend is en vooral ook heel plezierig. FITKIDS is geen vervanging van Fysiotherapie. Het leert het kind dat het, ondanks zijn beperking of ziekte, gewoon mee kan doen aan activiteiten en sport.

Bij FITKIDS kunnen ze ziekte en isolement doorbreken en onder professionele begeleiding trainen en bewegen in een stimulerende omgeving. Veel kinderen maken daarna de overstap naar een reguliere sportclub of vereniging.

De FITKIDS formule is een groot succes. Duizenden kinderen trainen al in een van de vele FITKIDScentra in Nederland, van Groningen tot Maastricht. Dankzij FITKIDS kunnen ze weer meedoen en in beweging blijven.

Voor de regio Leiden wordt in onze praktijk Fitkids verzorgd door de kinderfysiotherapeuten Jorine Fitié en Patricia Westrus. Op maandag- en dinsdagmiddag is er training voor kinderen vanaf 8-9 jaar op de Merendonk. De training op de woensdagmiddag is voor kinderen van ongeveer 6 tot 8-9 jaar in de gymzaal aan het Regenboogpad (tegenover de locatie Mussenplaats).

Voor verdere informatie kunt u ons altijd bellen of mailen. Op www.fitkids.nl vindt u meer informatie over Fitkids. De promofilm voor Fitkids is in onze praktijk opgenomen.

Wij als zorgverlener gaan ervan uit dat u inmiddels volledig gevaccineerd bent tegen corona. Mocht dit om wat voor reden (nog) niet het geval zijn, geef dit dan door aan uw behandelend fysiotherapeut en draag tijdens de behandeling altijd een FFP2 masker. Dit is dus een ander masker dan het blauwe IIR mondmasker. Uw fysiotherapeut zal dit ook doen.

In de sportzaal en de wachtkamer is het dragen van een mondmasker niet meer nodig, mits u 1,5 meter afstand van elkaar kunt houden en volledig gevaccineerd bent. Mocht u niet gevaccineerd zijn en ook geen mondmasker kunnen dragen, overleg dit dan ook met uw fysiotherapeut.

Wij vragen u dit om onze patiënten, collega's en andere bezoekers van de praktijk te beschermen.