Manuele therapie

Manuele therapie is een verbijzondering binnen de fysiotherapie die zich met name richt op het diagnostiseren en behandelen van klachten aan de wervelkolom.

De functie van het botten- en spierenstelsel is bewegen. Een stoornis in het bewegen wordt een functiestoornis genoemd, die zich kan uiten in verschillende klachten aan spieren, pezen, gewrichten, kapsels, tussenwervelschijven etc. Een aantal voorbeelden van klachten zijn hoofdpijn, schouder- en rugklachten en bepaalde vormen van duizeligheid.

Iedereen die een functiestoornis van het bewegingsapparaat heeft, kan behandeld worden met manuele therapie.

Tijdens het eerste consult wordt een onderzoek uitgevoerd, waarbij een uitgebreide anamnese wordt afgenomen in combinatie met een lichamelijk onderzoek. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een prognose t.a.v. het te verwachten behandelresultaat gemaakt. De behandelingen bestaan uit zachte duw- of trektechnieken aan botstukken/wervels, die door patiënten meestal niet als belastend worden ervaren. Iedere behandeling wordt geëvalueerd en vervolgens zal bekeken worden of vervolgafspraken geïndiceerd zijn.

De fysiotherapeuten die hierin gespecialiseerd zijn, zijn Wilbert NieuwenhuysJan Visser en Gealien Plantinga.

www.nvmt.nl

Wij vragen u vriendelijk om in onze praktijk een mondmasker te dragen.

Als zorgverlener gaan wij ervan uit dat u inmiddels volledig gevaccineerd bent tegen corona. Mocht dit om wat voor reden (nog) niet het geval zijn, geef dit dan door aan uw behandelend fysiotherapeut en draag in dat geval tijdens de behandeling altijd een FFP2 masker. Dit is een ander masker dan het blauwe IIR mondmasker. Uw fysiotherapeut zal dit vervolgens ook doen. 

Mocht u geen mondmasker kunnen verdragen, dan ook graag overleg met uw fysiotherapeut. Dit geldt eveneens als u corona-gerelateerde klachten heeft. 

Wij vragen u dit om onze patiënten, collega's en andere bezoekers van de praktijk te beschermen.