Reumatherapie

In de regio Leiden bestaat, in samenwerking met het LUMC, een netwerk waarin de deelnemende fysiotherapeuten gespecialiseerd zijn in het behandelen van patiënten met een reumatische aandoening. Onze praktijk is aangesloten bij dit netwerk, Fyranet genaamd. Hierdoor heeft de therapeut kennis van de nieuwe ontwikkelingen binnen de reumatologie. Samen met de therapeut wordt met u, individueel of in groepsverband, o.a. gedoseerd geoefend. Ook wordt een oefenprogramma voor u thuis opgesteld en wordt er zonodig advies gegeven over problemen, als gevolg van reumaklachten in de thuissituatie.

De fysiotherapeut die hierin gespecialiseerd is, is Elly Quint-van den Berg

Wij als zorgverlener gaan ervan uit dat u inmiddels volledig gevaccineerd bent tegen corona. Mocht dit om wat voor reden (nog) niet het geval zijn, geef dit dan door aan uw behandelend fysiotherapeut en draag tijdens de behandeling altijd een FFP2 masker. Dit is dus een ander masker dan het blauwe IIR mondmasker. Uw fysiotherapeut zal dit ook doen.

In de sportzaal en de wachtkamer is het dragen van een mondmasker niet meer nodig, mits u 1,5 meter afstand van elkaar kunt houden en volledig gevaccineerd bent. Mocht u niet gevaccineerd zijn en ook geen mondmasker kunnen dragen, overleg dit dan ook met uw fysiotherapeut.

Wij vragen u dit om onze patiënten, collega's en andere bezoekers van de praktijk te beschermen.